Despre noi

 

Scoala Gimnaziala nr. 1 Vlad Tepes dispune de doua corpuri – intr-unul desfasurand cursuri clasele I-IV si gradinita, iar in al doilea clasele V-VIII. Avem in arondare, ca unitati structuri, Scoala cu clasele I-IV si Gradinita Mihai Viteazu.  In cadrul scolii este amenajat un laboratoar de informatica (cu conectare la internet), o biblioteca si un CDI .

Fiecare sala de clasa este amenajata cu material corespunzator. Toate cladirile scolii au facut obiectul reabilitarii, fiind dotate cu incalzire centrala, toalete de interior, instalatii electrice noi.

Cadrele didactice sunt in majoritate titulare, cu vechime in invatamant .

Elemente de istoric institutional

Prin ordinul 550 din anul 1894, al Ministrului Instructiunii, se aproba infiintarea mai multor scoli din Ialomita printre care si Scoala Vlad Tepes.
In ziua de 20 august 1924, se pune temelia scolii VLAD TEPES.
In anul 1933 se va termina construirea celor 4 clase cu cancelarie .
In anul 1947-1948, se aflau la nivelul comunei 1016 de analfabeti, exclusi fiind cei care depasisera varsta de 50 de ani.
In anul scolar 1950-1951, Scoala VLAD TEPES devine scoala de centru , fiind frecventata de elevi din satele NICOLAE BALCESCU, VALCELELE, ALEXANDRU ODOBESCU.
In anul 1962 se construieste un nou local de scoala.
In prezent, spatiul social in care functioneaza scoala include familii modeste, cu posibilitati financiare modeste si cu multi copii, in care parintii sunt in cea mai mare parte agricultori, someri sau fara ocupatie.